Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel kan behoorlijk pijnlijk zijn en veel ellende bezorgen. Indien je last hebt van een ingegroeide nagel kan je veel last hebben van pijn, vooral bij staan of lopen. Dit probleem akn erger worden als je teen door de ingegroeide nagel gaat ontsteken.

Het begint meestal met druk in de nagelplooi. Je lichaaam maakt als reactie herstelweefsel aan en ontstaat eeltvorming. Met name als je schoenen wat te nauw zijn wordt de nagel steeds dieper in het nagelbed gedrukt en er ontstaan wondjes in het omliggende weefsel. Vaak ontstaat hierbij ook een ontsteking.

Behandeling

Een ingegroeide teennagel kan hardnekkig zijn en is zelf vaak lastig op te lossen. Het is in ieder geval belangerijk dat je er niet te lang mee door blijft lopen omdat dat behandeling alleen maar lastiger maakt. Als pedicure kan ik je helpen door een deel van de nagel te verwijderen en/of deze drukvrij te leggen. Ook kan ik te kort geknipte nagels weer opbouwen met acryl, zodat de hoeken niet in de nagelwal kunnen groeien.

Om een ingegroeide nagel te voorkomen kun je er zelf in ieder geval voor zorgen dat je je teennagels altijd recht en niet te kort afknipt. Daarnaast is het van belang om schoenen te dragen die goed passen en niet te krap zijn.

Heb je een ingegroeide nagel neem dan eens contact op zodat ik je kan helpen van de klachten af te komen.